Monday, February 14, 2011

Bubur Nasi Ayam & Lobak Masin


Inilah sarapan Jemari & Mr.Ed if time hujung minggu... Walaupun simple tapi perasaannya sangat mengujakan...haha... Mr.Ed leh tambah 3 - 4 kali if Jemari watkan bubur ni utk bekpes. Yang best, if ada bubur nasi ni... kadang tak payah dah masak tengahari...Sonang kojo den..haha... If buat bubur nasi, Jemari suka asingkan sup nya... buat bubur pekat2 then wat sup ayam asing... if nak makan baru masukkan sup dalam mangkuk bubur tadi...  Yang lobak ni pula, utk peneman bubur... bubur nasi biasanya kita tak buat masin2, so dengan adanya lobak yang rangup dan masin ni amatlah best mengadap bubur... makan lah ngan ikan bilis goreng...fuh!!! 


Lobak ni Jemari guna lobak jeruk yang dalam paket tu. Bersihkan then hiris panjang-panjang.... Tumis bawang merah & putih then masukkan telur... If nak pedas boleh masukkan cili api yang dah ditumbuk or dihiris dengan bawang tadi.  Last masukkan lobak... Siap! Biasanya utk lobak ni Jemari masukkan sikit garam...dalam 1/4 sudu teh...if tak nak pun boleh sebab lobak ni dah masin... Selamat menjamu selera!

No comments:

Post a Comment